OBIADY
Opłata za obiady za miesiąc wrzesień 2025r. wynosi: 102,00 zł Termin płatności za wrzesień: do 12.09.2025r.
Cena 1 obiadu wynosi: 6,00 zł.
Wpłaty przelewem na rachunek bankowy szkoły nr 26 8785 0002 2001 0000 0084 0001.
W tytule przelewu powinno być podane: imię i nazwisko dziecka, klasa i miesiąc za który jest wpłata.
W przypadku nieobecności dziecka/ucznia przed dokonaniem wpłaty prosimy o kontakt telefoniczny lub sms do intendentki: 512 927 186.
Wpłat gotówkowych można dokonywać od godz. 7:50 do 9:00 oraz od 14:00 do 14:30.
Termin płatności do 10-tego każdego miesiąca.
Nieobecność na obiadach i powrót dziecka/ucznia do szkoły po nieobecności należy zgłosić z jednodniowym wyprzedzeniem pod nr 512 927 186 lub 42 719 80 05.
Regulamin stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 1 w Strykowie
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 08.09.2025
· Zupa: wielowarzywna (mąka, seler, mleko)
· Drugie danie: Naleśniki z dżemem truskawkowym (mąka, jaja, mleko)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
WTOREK 09.09.2025
· Zupa: Rosół z makaronem i zieleniną (mąka, jaja, seler)
· Drugie danie: Ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, surówka z marchewki i chrzanu (mleko)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
ŚRODA 10.09.2025
· Zupa: Barszcz biały z ziemniakami (mąka, mleko)
· Drugie danie: Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony (kasza jęczmienna, mąka)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
CZWARTEK 11.09.2025
· Zupa: ryżowa z zieleniną (ryż, seler)
· Drugie danie: Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z białej kapusty + marchewka (mleko)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
PIĄTEK 12.09.2025
· Zupa: Barszcz ukraiński (mąka, seler, mleko)
· Drugie danie: Pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem (masło, mleko, cynamon)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025
· Zupa: Kapuśniak z kiszonej kapusty (mąka, seler)
· Drugie danie: Ryż zapiekany z jabłkiem (ryż, jabłko, cynamon)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
WTOREK 16.09.2025
· Zupa: Żurek z ziemniakami (mąka, mleko)
· Drugie danie: Kluski śląskie, sztuka mięsa w sosie (mąka, jaja), buraczki zasmażane (mąka)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
ŚRODA 17.09.2025
· Zupa: Pomidorowa z makaronem i zieleniną (mąka, seler, mleko)
· Drugie danie: Ziemniaki, filet z kurczaka w złotej panierce (jaja, mąka), sałata ze śmietaną (mleko)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
CZWARTEK 18.09.2025
· Zupa: Ogórkowa z ziemniakami (mleko, seler, mąka)
· Drugie danie: Makaron ze sosem spaghetti (mąka, jaja)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)
PIĄTEK 19.09.2025
· Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej z koperkiem (kasza jęczmienna, seler)
· Drugie danie: Ziemniaki, ryba z pieca (ryba, jaja, mąka), surówka z kapusty kiszonej + marchew + jabłko (jabłko)
Kompot wieloowocowy (śliwka, porzeczka, wiśnia)